Kabéh nu peryogi kauninga Ngeunaan The Jukut Carp

 

Kabéh manajer danau jawab anu tasked jeung tugas ti menata situ na balong cai badai di luhur yén nyaéta duanana ongkos-éféktif tur aya mangpaatna pikeun klien nu. Salaku tambahan, ti manajemén ti situ na balong cai badai perlu jadi ramah lingkungan papanggih spésifikasi eco-sistem. Papanggih sarat ieu, perlu nerapkeun strategi multi faceted béda ngamangpaatkeun parabot mangpaat pikeun neangan pakasaban rengse. kasaimbangan ékologi jarang diala maké metodologi tunggal, na tanpa kasaimbangan aya hasilna jarang positif.

A kontrol biologis nujul kana utilization sahiji metodeu alam pikeun ngahontal hiji obyektif manajemén dipikahoyong dina awak cai. Jukut triploid pepes mindeng dipaké ku nu boga situ na manajer pikeun mantuan dina ngadalikeun vegetasi akuatik dihoyongkeun. Sigana ganjil ngagunakeun lauk hiji salaku wangun manajemén runtah, tapi napsu ferocious jukut pepes urang keur pepelakan tumuwuh dina atawa sakitar danau hiji mangpaat ngaleupaskeun item organik nu teu dihoyongkeun.

Sorangan jeung ngagunakeun tipe ieu lauk, perlu tahan idin saméméh nempatkeun aranjeunna di balong atawa situ. lauk geus diatur ku Dinas Perikanan Game na Inland mana manajer anu bisa nangtukeun idin. Hal ieu ogé diperlukeun pikeun pepes ka jadi steril ambéh maranéhanana teu leuwih ngahasilkeun sarta ngabalukarkeun ngarugikeun ka danau atanapi balong ku leuwih-dahar pepelakan.

Salaku agen lingkungan, danau managements condong nyingkahan bubuka tutuwuhan atawa lauk nu teu pituin aréa sakumaha ieu bakal ngaganggu nu eco-sistem. Ieu tipe pepes, kumaha oge, nyaeta kacida mangpaatna sanajan teu keur pituin Amérika Kalér. Kadé aranjeunna dipaké taliti salaku alat manajemén lamun maranéhna nu dipilih. Kudu ngajadikeun steril lauk basa aranjeunna keur dipelak nyaeta teknik positif, tapi aya ukuran tambahan anu kudu dianggap.

 

Salah sahiji pertimbangan kahiji nya éta moal overstock danau atanapi balong jeung pepes nu. kira-kira 20%-30% sinyalna tutuwuhan lahan baseuh nu diperlukeun pikeun balong bisa dianggap hiji aréa sehat sarta saimbang. Mun pepes kasebut dipaké pikeun ngadalikeun tatangkalan dihoyongkeun, eta Dianjurkeun yén aya cukup stock dahar kuantitas tinangtu tutuwuhan per poé, Tapi teu cukup pikeun ngaleungitkeun kabéh pepelakan inhabiting balong.

Hal ieu ogé Dianjurkeun yén struktur screening jadi dipasang di hareup wae Alat outflow dibuktikeun dina balong atawa situ. Mun balong presents kalawan alat outflow, eta bakal ngidinan pepes ka kabur salila aliran cai beurat. Ku cara masang struktur screening, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyegah lauk ti ngojay hilir anjog ka hemat duit.

tungtungna, nu pepes jukut utamana hiji feeder handap tur salaku kayaning kacenderungan ka aduk nepi ka sedimen dina handap balong. Di balong deet, ieu ngakibatkeun jumlah kaleuleuwihan cai kotor. pamustunganana, malah lamun kabéh pepelakan dihoyongkeun anu dikonsumsi, anjeun bisa mungkas nepi ka balong kotor sakabéh tur bakal perlu ngaganti caina.