Сите Вие треба да знаете за трева крап

 

Сите одговорни менаџери езерото се задолжени за извршување на задачи на управување со езера и езерца вода бура на начин кој е и рентабилно и корисни за клиентот. во прилог, управувањето со езера и атмосферската вода езера треба да биде еколошки да ги исполни спецификациите еко-систем. За да се задоволат овие барања, тоа е потребно да се спроведе различни мулти-фацетирани стратегии за користење на корисни алатки за да одам на работа. Еколошката рамнотежа ретко се добиени со користење на единствена методологија, и без рамнотежа таму ретко се позитивни резултати.

Биолошка контрола се однесува на користење на природните методи за да се постигне посакуваната цел управување во телото на вода. крап triploid трева често се користи од страна на сопствениците на езерото и менаџери да им помогне во контрола на несакана водната вегетација. Изгледа чудно да се користи риба како форма на управување со отпад, но жесток апетитот на трева крап за растенија кои растат во или околу езеро е корисно да ги отстраните несаканите органски елементи.

Да поседуваат и користат овој тип на риба, потребно е да поседуваат дозвола пред да ги ставите во езерцето или езеро. Рибата е регулирано од страна на Одделот на играта и во внатрешноста рибарство каде менаџери се способни да ги добијат дозволи. Тоа е исто така потребен за крап да биде стерилна, така што тие не се над се произведуваат и да предизвика штета на езеро или езерцето од над-јадење растенија.

Како животната средина агенти, езерото управата имаат тенденција да се избегне воведувањето на растенија или риби кои не се родени во оваа област затоа што тоа ќе ја наруши еко-систем. Овој вид на крап, сепак, е многу корисно иако не е роден на Северна Америка. Важно е дека тие внимателно да се користи како алатка за менаџмент ако тие се избрани. Потребата за стерилизирање на риба, кога тие се одгледуваат е позитивен техника, но постојат дополнителни мерки кои треба да се земат предвид.

 

Еден од првите размислувања е да не Вишок на езеро или езерце со крап. приближно 20%-30% покриеност е потребно за езерцето растенија влажни да се смета за здрав и балансиран област. Ако крап се користи за контрола на несакани растенија, се препорачува дека има доволно акции за да јадат одредена количина на растенија дневно, но не доволно за да се елиминираат сите растенија живеат во езерцето.

Исто така се препорачува дека скрининг структура да се инсталира пред било одлив уреди евидентно во езерцето или езеро. Ако езерцето претставува со уред одлив, тоа ќе им овозможи на крап да избегаат за време на тешки проток на вода. Со инсталирање на скрининг структура, тоа е можно да се спречи риба од пливање водечки течението на заштеда на пари.

конечно, трева крап е првенствено дното фидер и како такви како тенденција да се разбуди на седиментот на дното на езерцето. Во плитки езера, ова резултира со прекумерна количина на нечиста вода. На крајот на краиштата, дури и ако сите несакани растенија се конзумираат, може да се заокружи со валкани езерцето во целост и ќе треба да го замени на вода.